2019’un En İyi 10 Akıllı Telefonu

Paylaşmayı unutmayın.

Akıllı telefon denildiğinde artık aklımıza birçok marka gelebiliyor. Çünkü günümüzde her markanın kendine özgü çıkardığı yeni ve tamamen farklı özellikleri mevcut. Bu yüzden akıllı telefon seçimlerimizde biraz daha zorlanabiliyoruz. Biz de bu yazımızda seçimlerinizi biraz kolaylaştırmak için 2019’da bizim olmasını isteyeceğimiz en iyi akıllı telefonlar listesini derledik.

1. Huawei Mate 20 Pro

6.39 inç büyüklüğünde olan ekranı, 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 980 Chipsetiyle çalıştırıyor ve 4200 mAh olan bataryası ile bu keyfi ne kadar kullanırsanız kullanın bir günün sonuna kadar kesinlikle getirebiliyorsunuz. Öyle ki normal bir kullanımda da iki günü rahatlıkla doldurabiliyorsunuz.

Tabi yine normal özelliklerinden bahsedip sizi yormak yerine bu telefonun an çok öne çıkan özelliği olan muhteşem kamerasından bahsetmek istiyoruz. Arka tarafa tıpkı P20 Pro daki gibi, ilk olarak geniş açılı 40MP’lik bir kamera, hemen altına 20 MP ve onun yanında ise 8MP’lik kameralar yer alıyor.

2. Huawei P20 Pro

@Huawei

Günümüzdeki en iyi akıllı telefon olarak seçilen P20 Pro, en az bahsedildiği kadar iyi bir telefon diyebiliriz. Tabii sözde iyi olmasına değil de teknik olarak özelliklerine de bakalım.

  • Ekran: 6.1 inç OLED 1080 x 2240 px
  • İşlemci: Huawei Kirin 970
  • Ram: 6GB
  • Hafıza: 128GB
  • Batarya: 4000mAH

Bunlar gibi muhteşem özellikleri bulunuyor diyebiliriz. Tabii bu telefonun en önemli özelliklerinden birinin ise kuşkusuz kamera olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle ön kısmına 24MP’lik harika bir kamera eklemişler. Arka kısmında ise 40MP’lik ana kamerasının hemen altında 20MP ve 8MP’lik kameraları yer alıyor. Özetle kamera!

3. iPhone XS Max

@Apple

Son zamanlarda özellikle fiyat konusunda adından fazlasıyla söz ettiren iPhone XS Max, tabii ki bu listede olmayı hak ediyor. Çünkü şu an için fiyat olarak değil de performans olarak inceleme yapıyoruz.

Bu telefonun kuşkusuz en iyi özelliği performansı. İçinde 6 çekirdek barındırıyor ve işlemci kısmında ise Apple A12 Bionic Chipset kullanılıyor. Aslında bu işlemcinin dünyada ilk kez x serisinde kullanılması ve şu ana kadar üretilmiş en iyi işlemci olduğunu belirttiğimizde söylenecek başka söz kalmıyor.

4. Samsung’un Katlanabilir Telefonu

samsung katlanabilir telefon
@samsung

Başlıktan da anlayacağınız gibi bu telefonun ismi henüz belli değil. Fakat şu anda isminden çok nasıl bir şekilde olacağı daha önemli diyebiliriz. Çünkü görselinde de gördüğünüz gibi bu katlanılabilir bir telefon. Henüz satışa sunulmayan bu telefonun yeni nesle damga vuracağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

5. Samsung Galaxy S9 Plus

en iyi akıllı telefon hangisi
@Samsung

Yukarıda bahsettiğimiz Huawei ve iPhone’un biraz gerisinde kalan Samsung S9 Plus da aslında oldukça iyi bir telefon diyebiliriz. Samsung’un
Samsung Exynos 9 Series 9810 Chipset’ini kullanan S9 Plus, 8 çkirdekli yapısı ile beraber oldukça akıcı ve performanslı diyebiliriz.

6. iPhone XR

en iyi akıllı telefonlar 2019

Performans konusunu fazlasıyla önemseyen Apple’ın bu listede ikinci bir telefonunun olması pek de şaşırtıcı olmasa gerek. iPhone XR, yukarıda bahsettiğimiz XS Max ile hemen hemen aynı özelliklere sahip fakat kullanırken farklılığını hissetmeyeceğimiz birkaç özellik kısılarak daha uygun fiyatlara satılıyor. Öyle ki iPhone XS Max, 13.500 tl gibi bir fiyatlara satılırken kullanırken fazla bir fark hissetmeyeceğiniz bu telefon 7.900 tl lik bir fiyatla alıcılarına sunuluyor.

7. Samsung Galaxy A9

Samsung bu telefonu ile çentikli ekrana aslında çok sıcak bakmadığını bizlere gösteriyor. Fakat iş kameraya gelince arkaya tam 4 adet kamera yerleştirdiğini görüyoruz.

Ana kamera olarak 24 MP bir kamera bizi karşılıyor. İkinci kamera ise ekstra geniş açılı fotoğraflar için 8 MP olarak yerleştirilmiş. Otomatik odaklama ve optik Zoom için bunların hemen altına 10 MP ve Derinlik Algısı (Bokeh) efekti için de 5 MP lik son kamerayı eklemişler. Yani görünüşe göre bu telefon ile kötü fotoğraf çekmek pek mümkün değil.

8. Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note serisinin devamı olon bu telefon kamera özelliğinin aksine performans yetenekleri ile bizleri etkilemeyi başarıyor. Yonga seti olarak Samsung Exynos 9 Series 9810 chipsetini kullanan Note 9 ana işlemci olarak 8 çekirdek ile beraber Quad-core 2.7 GHz Mongoose M3 CPU kullanıyor. Bu da bize fazlası ile yetecek bir performans sağlıyor diyebiliriz. Kamera bölümünde ise f1.5 diyafram açıklığında ve 12 MP çözünürlüğünde birinci kamera, f2.4 diyafram açıklığında ve yine 12 MP çözünürlüğünde ikinci bir kamera bizleri karşılıyor.

9. Nokia 9

Nokia 9 serisinin devamı olacak olan bu telefon 2019 yılında çok fazla ses getireceğe benziyor. Tabi ki ses getireceğinin düşündüğümüz en belirgin özelliği kamera özellikleri. Öyle ki bu telefonda tam olarak 6 tane kamera olacağı söyleniyor. Performans olarak ta kendini kanıtlamayı başarırsa, 2019 yılının en iyi telefonlarından birinin bu olacağını söyleyebiliriz.

10. iPhone X

iPhone serisinin 2018 yılında en çok ses getiren telefonu olan iPhone X’i de 2019 telefonları arasına rahatlıkla ekleyebiliriz. Çünkü diğer markaların bu özelliklerle bir telefon çıkartacağı pek beklenmiyor. Dolayısı ile bu telefon da 2019’un en iyi akıllı telefonları arasında olmayı kesinlikle hak ediyor. Bu telefonun detaylı incelemesine ise bu yazımızdan bakabilirsiniz.

Geride bıraktığımız bu yılda hangi telefonlar en iyisiydi göz atmak isterseniz 2018’in En İyi 13 Akıllı Telefonu yazımızı da okumanızı öneririz.

Bu güzel telefonlara yakışacak en güzel uygulamayı da bonus olarak bırakalım mı? 🙂

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar