2019’da Öne Çıkacak En İyi Sosyal Medya Yönetim Araçları

sosyal medya yönetim araçları

Paylaşmayı unutmayın.

Sosyal medya takibi, müşteri fikirlerine ulaşabilmeleri dolayısıyla şirketler için çok kullanışlı araçlar haline gelmiş durumda. Sosyal medyayı takip etmekte kullanılan araçlar için İngilizce bir terim olan; ‘Social Media Listening Tools’ kullanılıyor. Sosyal medya takip araçlarının en güzel yanı şirketler için doğrudan, önyargısız, yalın müşteri fikirlerine ulaşabilmeleri için fırsat oluşturuyor olması. Araçları kullanmak için anahtar kelimeleri yazmak ve filtrelemek yeterli.

Öyleyse internette en iyi olarak nitelendirilen 6 sosyal medya takip aracını sıralayalım!

Awario

Awario sosyal medya yönetme aracı

Awario markanız için ismini aratıp ne kadar bahsedildiği konusunda, rakipleriniz, sektörünüz hakkında fikir sahibi olmanıza olanak sağlayan bir internet sitesi. Platform aynı zamanda Leads denen ücretsiz sosyal satış aracı sunuyor.

Yeni bir sosyal medya dinleme aracı ve ücreti makul olarak nitelendiriliyor. Desteklediği ağlar arasında Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Google+, Reddit, haberler, bloglar ve internet ağı bulunuyor.

Awario’yu denemek için ücretsiz hakkınız bulunuyor. Sonrasında fiyatlandırma, başlangıç için 3 görüntüleme uyarısı ve 30.000 yeni ifade bulma hakkı ile $29/ay; girişim seviyesindeki fiyatlandırma, 50 görüntüleme uyarısı ve 500.000 yeni ifade bulma hakkı ile $299/ay; en çok kullanılan Pro seviyesindeki fiyatlandırma, 10 görüntüleme uyarısı ve 100.000 yeni ifade bulma hakkı ile $89/ay gibi paketleri sunuyor. Olağan bir üyeliğiniz bulunursa 2 ay ücretsiz seçeneğiniz bulunuyor.

Sunduğu kazanımlar: Sonuçların doğruluğunu geliştiren ve esneklik sağlayan özel arama seçeneği bulundurması, markanızdan, rakiplerinizden, sektörünüzden bahseden en etkili kişileri içeren rapor sunması, ücretsiz Leads eki, girişim düzeyinde ayrıntılı analitik veri sunması.

Agorapulse

Agorapulse sosyal medya yönetim aracı

Agorapulse sosyal medya takibi ve itibar yönetimi hizmetlerini bir arada sunan bir program. Markanızla ilgili söylemleri ve yorumları bulmanıza ve Twitter’da anahtar kelimeleri aratmanıza fırsat tanıyor. Ayrıca sosyal medya takipçileriniz arasından influencerları bulup takımınızla 1 fare tıklamasıyla konuşma başlatmanızı sağlıyor. İnternet ağında görüntüleme sağlamazken sosyal medyada şirketinizle ilgili söylemleri takip etmenize yardımcı oluyor. Facebook, Twitter, Instagram, Youtube desteklediği sosyal medya siteleri.

Fiyatlandırma, ücretsiz deneme hakkının yanında küçük, büyük ve girişim seviyesi seçeneklerinden oluşuyor. Küçük plan $49/ay, büyük $199/ay, girişim seviyesi $299/ay gibi bir ücretlendirmeye sahip.

Sunduğu kazanımlar: Önemli söylemleri etiketleyebilme, takım üyelerine konuşma tahsis edebilme, marka elçilerini ve etki edicilerini tanımlayabilmek için takipçi görüşlerine erişebilme, muhtemel müşteriler ve etki edicileri listeleyebilmek için sabit müşteri ilişkileri yöneticisi (CRM).

Tweetdeck

tweetdeck twitter hesabı yönetme

Tweetdeck, Twitter’da profesyonel varlığınıza bağlı olarak tweetlerinizi yönetmenizi sağlar. Tweetdeck’in planı, farklı tipte akışları plana dahil etmenize olanak tanır. Esnek arama seçenekleri sunar. Ücretsizdir.

Sunduğu kazanımlar: Konum, dil, olumsuz anahtar kelimeler gibi sabit arama filtreleri, çoklu hesaplar için çizelge oluşturma kabiliyetleri, akışınızı düzenli tutacak zarif sütun planı sunması.

Keyhole

keyhole sosyal medya analizi

Keyhole, iki özelliği bir arada sunar; gönderilerinizi otomatikleştirmenizi ve anahtar kelimeler ile hashtagleri kayıt etmenizi. Aynı zamanda, anahtar kelime bulutlarınızı, söylemlerinizin haritalarını içeren analitik verilere erişmenizi sağlar. Desteklediği ağlar Twitter, Instagram, haberler ve bloglar.

Fiyatlandırma, temel plana göre $49/ay ile bir anahtar kelime araması ve aylık 5.000 sosyal medya gönderisi; kurumsal plana göre $599 ile 10 anahtar kelime araması ve aylık 250.000 sosyal medya gönderisi, girişim planına göre $1.000/ay ile başlayan fiyatlara göre değişebilen çok sayıda anahtar kelime araması ve aylık sosyal medya gönderisi şeklindedir.

Sunduğu kazanımlar: Sosyal medya yönetim kabiliyetleri, güçlü analitik veriler, uygulama programlama ara yüzü erişimi sunması.

Mention

mention sosyal medya analizi

Mention, gerçek zamanlı arama imkanı sunuyor, alarm kurarak son 24 saatin sonuçlarına ulaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda, Twitter ve Instagram influencerlarına anahtar kelimeler aratarak erişebiliyorsunuz. Tercih ettiğiniz influencerları listelere eklemenizi, listelerinizi CSV’lerde kayıtlı tutmanızı ve müşteri ilişkileri yöneticinize (CRM) eklemenizi sağlar.

Bol veri bulunduran raporlara erişebiliyorsunuz ve Insights Center’da kendi raporlarınızı oluşturabiliyor, raporların teslimini otomatikleştirebiliyorsunuz. Desteklediği sosyal ağlar Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Google+, Reddit, haberler, bloglar ve internet ağı.

Ücretsiz deneme sürümü mevcut. Solo plan $29/ay ile 2 alarm ve 3.000 söylem; başlangıç planı $99/ay ile 5 alarm ve 5.000 söylem sunuyor. İstek üzerine ısmarlama plan (Custom plan) da sunulabiliyor.

Sunduğu kazanımlar: Söylemleri organize edebileceğiniz etiketler, influencerların keşfi ve yönetimi, kendi raporlarınızı oluşturabilmeniz ve teslimini otomatikleştirebilmeniz, Slack kanallarınıza son söylemleri aktarabileceğiniz Slack bütünleştirmesi.

Brandwatch

brandwatch sosyal medya yönetimi

Brandwatch, yüz tanıma, takipçiler hakkında demografik veri, yükselen başlıklar, uygulama programlama ara yüzü erişimi ve isteğe göre PowerPoint sunumu olarak ayarlanabilen panolar sunar. Brandwatch’un kendi görselleştirme aracı, Vizia bulunuyor. Desteklediği ağlar, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Google+, Pinterest, Sina Weibo, VK, QQ, haberler, bloglar ve internet ağı.

Fiyatlandırma iki tipten oluşuyor. Pro plan $800/ay ile aylık 10.000 söylem ve 30 günlük tarihi veri sunuyor. İsteğe bağlı ısmarlama plan oluşturulabiliyor.

Sunduğu kazanımlar: Takipçilerin cinsiyeti, ilgileri, meslekleri ve konumlarını içeren demografik veri, markanızın logosunu bulabileceğiniz imaj analizi, söylemleri topladığınız tercih edilen siteleri ekleyebilme, sektörünüzdeki yükselen başlıkları tanımlayabilme imkanı.

Sosyal Medya Reklam Dünyasını Nasıl Değiştirdi? yazımızı da okumanızı öneririz.

Sosyal medya yönetiminiz açısından harika bir liste olduğunu düşünmekteyiz. Kolaylıklar!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar