2018’in En iyi Video Konferans Yazılımları

Paylaşmayı unutmayın.

Gagerlar motivasyonunu nereden sağlar ? Kimi zaman fikirlerinden kimi zaman tecrübelerinden.. Kimi zaman dinlediği hikayelerden ve kimi zaman da dijital dönüşüme olan heyecanından. Yaşadığımız zamanın hayatımıza soktuğu hızlı işleyişlerden biri de dijital dönüşüm ve onun bize getirdikleri. Ofiste çalışıyoruz, evden çalışıyoruz, bazen tatilde olsak bile çalışıyoruz. Kurumsal olsun ya da olmasın, küçük ya da büyük birçok firmanın ihtiyacı olan ve de günlük hayatımızın bir parçası olmuş olan video konferanslarını yapabileceğimiz envaiçeşit yazılım var. Peki istediğimiz an dünyanın herhangi bir yerinden istediğimiz kişiyle kurabileceğimiz en iyi video konferans yazılımını nasıl seçeriz ?

2018’in en iyi video konferans yazılımlarını sizin için derledik. Ayrıca freelance olarak para kazanmanın yolları için “Freelance Çalışmak İsteyenler için En İyi 10 Platform” yazımızı da mutlaka inceleyiniz.

ConnectWise Control

@connectwise

+ Güçlü uzaktan yönetim yetenekleri

+ Markanıza uyacak şekilde özelleştirebilme

+ Fiyat/performans avantajı

Aynı anda birden çok kişiyle görüşebilme şansı sağlar. Windows, Mac, iOS ya da Android gibi platform bağımlılığı olmaksızın farklı platformdaki kişilerle iletişim olanağı sunar. Yazılımın görünümünü markanıza uyacak şekilde özelleştirebilir ve güvenlik ayarlarını müşterilerinizin gereksinimlerine göre ayarlayabilirsiniz. Fiyat olarak da çok yüksek olmaması ve paranızın karşılığını fazlasıyla alabilmeniz açısından çok yönlü ve güçlü bir yazılımdır.

ConnectWise’ı indirmek için tıklayın.

TeamViewer

@teamviewer

+ Güçlü uzaktan yönetim yetenekleri

+ Kullanımı kolay

– Rakip uygulamalardan daha maliyetli

TeamViewer’ı ConnectWise’dan ayıran önemli özelliklerden biri bağlı olduğumuz bilgisayara erişerek uzaktan destek sağlamamız. Bu erişim sırasında kimin ne zaman ne yaptığını kaydederek raporlayabilmemiz de güvenlik açısından önemli bir özellik. Anlık mesajlaşma, dosya transferi, beyaz tahta araçları, uzaktan ses ve video bağlantısı, oturumların kayıt edilmesi gibi bir çok özellik TeamViewer’ın çok tercih edilme sebepleri arasında yer alıyor. 30’dan fazla dilde hizmet vermesi de başka bir avantajı. Kişisel kullanım dışında kurumsal kullanımlarda yüksek fiyatlandırması tek dezavantajı diyebiliriz.

TeamViewer’ı indirmek için tıklayın.

GoToMeeting

@gotomeeting

+ Mobil Erişim

+ Kolayca erişime açılması ve kullanıcı daveti

– Cezbedici ekstra özellikler

Diğer yazılımların sahip olduğu şehvetli özellikler ve uzaktan erişim yeteneklerinden yoksun olsa da çekici kullanıcı arayüzü sayesinden öne çıkıyor. En fazla 100 kişiye kadar kullanıcıların platform bağımlılığı olmaksızın katılabileceği toplantılarda gerçek zamanlı olarak herhangi bir uygulamayı katılımcılarla paylaşabilirsiniz. Görüşmeyi sağlayan kişi, kontrol panelinden katılımcıların tam olarak neyi görebildiğini görerek sunumunu istediği gibi yönetebilir.

GoToMeeting’i indirmek için tıklayın. 

Join.Me

@skyose

+ Kolay kullanılabilirlik

+ 250 kişiye kadar katılımcı desteği

– Rakiplerine kıyasla sınırlı yetenekler

Birden fazla kişinin bağlantı kurmasına ve işbirliği yapmasına olanak sağlayan aerodinamik bir video konferans platformu sunar. Anlık mesajlaşma, ekran paylaşımı, mobil erişim ve çağrı kaydı Join.Me’nin önemli özellikleri arasında yer alıyor. Masaüstü, mobil cihazlar, VoIP hatta 40 farklı ülke üzerinden telefon hattı aracılığıyla görüşmelere katılım sağlıyor. 250 kişiye kadar sunumlar, eğitim seansları yapabileceğiniz altyapısı sağlam bir uygulama.

Join.Me’yi indirmek için tıklayın.

Skype for Business

@skype

+ Tanıdık arayüz

+ Office 365 entegrasyonu

– 250 kişiye kadar bağlantı kurmak için ekstra maliyet

Skype olmadan bu listenin bir anlamı olmazdı. Microsoft ailesinin bir parçası olan Skype for Business, özellikle Office 365 şirket pakedi kullanan firmalar için çekici bir uygulama haline geliyor. Gerçek zamanlı ekran paylaşımını plaftorm bağımsız olarak 250 kişiye kadar sunabiliyor. Skype Toplantı Yayını ise 10.000 kişiye kadar katılımcı olanağı sunuyor.

Skype for Business’ı indirmek için tıklayın.

Ve Diğerleri

Google’ın G Suite’i KOBİ’ler için , Cisco’nun WebEx’i kurumsal ihtiyaçlar için, tarayıcı üzerinden konferans yapımı sağlayan Zoho Meeting ve görüntülüden çok mesajlaşma içinse HipChat kullanabileceğiniz diğer kuvvetli platformlar.

Hayatımızdaki her şeyin dijital dönüşüme uğradığı bir zamanda nerede olursak olalım; toplantı, konferans ve etkinlik yapmamıza olanak tanıyan bu uygulamalar hem zaman kazanmak hem de iletişim sorunlarından kurtulmak adına birçok kişi ve işletme için büyük yarar sağlıyor. Eğer sizin de sevdiğiniz ve listede olmalı dediğiniz uygulamalar varsa bizlere katkı sağlayabilirsiniz.

Teknoloji ile kalın.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar