2018’in En İyi iOS Uygulamaları

en iyi iOS uygulamaları

Paylaşmayı unutmayın.

2018’in bitmesine çok az kalmışken Apple en iyi oyunlar, uygulamalar, filmler ve müziklerden oluşan bir liste yayınladı. Liste uzayıp gidiyor ve içerisinde inanılmaz içerikler var. Bu uzun listeden biz de sizin için en iyilerini derledik. İşte size 2018’in en iyi iOS uygulamaları!

En İyi Ücretsiz iOS Uygulamaları:

10. Spotify Music

spotify ios indir

@quartz

Listemizin 10 numarasında popüler müzik uygulaması Spotify bulunuyor. Dünya çapında milyonlarca şarkıya ve diğer içeriklere anında erişmemizi sağlayan bir dijital müzik, podcast ve video aktarma uygulaması olan Spotify temelde ücretsiz. Fakat belirli işlevleri yerine getirmek için küçük bir ücret karşılığı Premium’a geçmek gerekiyor.

9. Gmail

gmail ios indir
@microsoft

Herhalde artık e-posta kullanmayanımız yoktur. Dünyaca ünlü Google tarafından sunulan Gmail, ücretsiz bir e-posta hizmetidir. Basit arayüzü ve kullanışlılığı ile dikkat çeken Gmail uygulaması, e-posta sektörünün en popüler uygulaması konumunda bulunuyor.

8. Google Maps

google maps ios indir
@androidguys

Dünyadaki kullanıcıların en çok kullandığı harita ve navigasyon uygulaması olan Google Maps, listemizin 8 numarasında bulunuyor. Her geçen gün geliştirilen Google Maps’te dünyadaki belirli şehirleri 3 boyutlu görebiliyor, birçok caddeyi sokak görümünü ile takip edebiliyorsunuz. Çok başarılı ve doğru navigasyon sistemine de sahip olan Google Maps’te internetiniz yoksa bile daha önce indirdiğiniz haritaları kullanarak yolunuzu bulabilirsiniz.

7. Netflix

neflix ios indir
@nssmag

Son zamanların en popüler uygulamalarından biri olan Netflix; dizileri, filmleri, belgeselleri ve daha fazlasını internete bağlı binlerce cihaz üzerinden izlemenizi sağlayan bir yayın hizmetidir. En sevdiğiniz içerikleri Netflix’te yüksek kalitede ve kesintisiz izleyebilirsiniz.  Maalesef sadece ilk ayı ücretsiz olan Netflix’te izlemeye devam etmek için küçük bir ücret ödemeniz gerekiyor.

6. Bitmoji

bitmoji ios indir
@russianmachineneverbreaks

Bitmoji, genel olarak bakıldığında bir emoji klavyesidir. Kendi emojilerinizi yaratabildiğiniz ve bunları sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarında kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Uygulama içerisinde kendinizin veya başkasının emojilerini oluşturup binlerce obje ve tema ile birleştirerek bunları kullanabilirsiniz.

5. Facebook

facebook ios indir
@Cnet

Dünyanın en geniş kullanıcı kitlesine sahip olan Facebook’u yaklaşık 2 milyar kişi kullanıyor. Her kültürden her yaştan insana ulaşabilen Facebook’u bu kadar popüler yapan özellikleri ise kullanımı kolay bir ara yüze sahip olması, sürekli yapılan güncellemeler ve iyileştirmeler sayılabilir. En temel amacı insanlar arasındaki iletişimi sağlamak ve iyileştirmek olan Facebook şu an bir çok sektörde faaliyet gösteriyor.

4. Messenger 

fb messenger ios indir
@androidcommunity

Messenger, dünyanın en büyük sosyal platformu olan Facebook’un mesajlaşma servisidir. Facebook hesabınızla bağlanarak kullanabildiğiniz bu uygulamada mesajlaşmanın yanı sıra sevdiklerinizi görüntülü arayabilir, içerisinde bulunan çıkartmalar ve efektlerle sohbetlerinizi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

3. Snapchat

snapchat ios indir
@fortune

Snapchat hem fotoğraf hem video çekme imkanı sunan ek olarak bunların üzerine kendi yazdığınız notları eklemenize izin veren bir uygulama. Gönderilen paylaşımların sadece bir defa izlenip daha sonra silinmesini sağlayan Snapchat, bu özelliği ile de gençlerin yeni gözdesi olmuş durumda. 

2. Instagram

instagram ios indir
@sabah

Instagram basitçe söylemek gerekirse bir fotoğraf paylaşım platformudur. İnsanların kayıt olabildiği, arkadaş ekleyip çıkarabildiği, mesajlaşabildiği dev bir ağdır. Önceleri sadece fotoğraf paylaşmak için ortaya çıkan Instagram, şu anda 500 milyon kullanıcısıyla sosyal medyada tam bir fenomene dönüşmüştür.

1. YouTube 

youtube ios indir
@GRMdaily

Hemen herkesin hayatında en az bir kere ziyaret ettiği YouTube, listemizin bir numarasında bulunuyor. Hemen her videoya erişebilme imkanı olan YouTube, 15 Şubat 2005 tarihinde kurulmuş bir video barındırma web sitesi olarak tasarlanmıştır. YouTube aracılığıyla istediğiniz videoları yükleyebilir, milyonlarca video arasından istediklerinizi izleyebilirsiniz.

En İyi Ücretlli iOS Uygulamaları:

10. Afterlight 2

Afterlight 2 ios indir
@pinterest

Çok popüler olan Afterlight uygulamasının güncellenmiş bir sürümü olan Afterlight 2, daha kullanışlı arayüzü ve yepyeni özellikleriyle ön plana çıkıyor. Fotoğraf düzenleme deneyimini en iyi şekilde sağlayan uygulama, çift pozlama, tam kalite yakınlaşma gibi özellikleri de içeriyor. Satın aldıktan sonra ise uygulama içi satın almalara gerek kalmıyor. 

9. The Wonder Weeks 

 The Wonder Weeks ios indir
@thewonderweeks

Bilirsiniz bebekler bazı dönemlerde bazı süreçlerden geçerler. Bu dönemin sonunda hep yeni bir şey öğrenirler fakat pek bir huysuzdurlar, düzenleri, huyları değişir ve bunlar genelde geçicidir. İşte, The Wonder Weeks uygulaması tam da bu dönemleri gösteren bir uygulama. Hangi hafta bebeğinizi neyin beklediğini hangi süreçlerden geçeceğini bu uygulamayla kolayca takip edebilirsiniz. 

8. 1 Second Everyday: Video Diary 

1 Second Everyday: Video Diary ios indir
@medium

Gününüzün sadece bir saniyesini her gün kaydedip sonra bunları izlemek ister miydiniz? O zaman 1SE tam size göre bir uygulama. Basitçe anlatmak gerekirse bu uygulamayı açıp gününüzün en sevdiğiniz anını 1 saniye olarak kaydediyorsunuz. Bunu her gün yapıyorsunuz ve izlemek istediğinizde uygulama çektiğiniz tüm bir saniyeleri birleştirip size küçük bir video olarak sunuyor. Siz de gününüzün değerli kısımlarını sonradan hatırlamak isterseniz indirin ve hemen kaydetmeye başlayın. 

7.  Skyguide 

 Skyguide ios indir
@microscopics

Bu uygulama akıllı telefonların kamerasını ve GPS sistemini kullanarak çalışıyor. Kameranızı gökyüzüne tutuyorsunuz ve tüm yıldızların nerede olduğu, isimleri, ne kadar uzakta olduğu gibi bilgileri elde ediyorsunuz. Özellikle kayan yıldızları merak edenler için bu yıldızların hangi yönde ve ne zamanda kayacağı belirtiliyor. Eğer siz de astronomiye ilgiliyseniz bu uygulamayı edinmenizi tavsiye ederiz. 

6. AutoSleep Tracker for Watch 

AutoSleep Tracker for Watch ios indir
@TheSweetSetup

Genelde uyku uygulamalarını kullanırken ne zaman uyuduğunuzu ona girmeniz gerekir. Ama AutoSleep’te bu böyle değil. İsminden de anlaşılabileceği gibi AutoSleep, otomatik olarak sizin uyku düzeninizi kaydediyor. Böylece daha sağlıklı bir şekilde uyku düzeninizi kontrol edebiliyorsunuz. Apple Watch’larla tam uyumlu bir şekilde çalışarak istediğiniz uyku düzenini yakalamanızda size yardımcı oluyor.

5. PlantSnap Plant Identification

PlantSnap Plant Identification ios indir

Etrafınızdaki çiçeklerin ve ağaçların isimlerini hiç merak ettiniz mi? Eğer bu konularla ilgiliyseniz bu uygulama tam size göre. PlantSnap uygulaması kameranıza erişerek fotoğrafını çektiğiniz tüm bitkilerin isimlerini size söyleyebiliyor. İçerisinde 585.000 farklı tür bulunan bu uygulamayla artık çevrenizdeki bitkileri kolayca bulabilir onları kütüphanenize kaydederek sonrasında bakabilirsiniz.

4. HotSchedules

HotSchedules ios indir
@apkgk

HotSchedules, temel olarak bir planlama uygulaması olarak tanımlanabilir. Özellikle belirli bir proje üzerinde ortak yürütülen çalışmalarda kullanılan bu uygulamada kişilerin birbirleriyle senkronize bir şekilde çalışması planlanmıştır. HotSchedules sayesinde aynı iş üzerinde çalışan kişilere belirli tarihler atayabiliyor, çalışma saatlerini değiştirebiliyor, tek tuşla çalışanlara mesaj iletebiliyorsunuz. Bu sayede hem verimliliğiniz artıyor hem de daha senkronize bir ilerleme kaydediliyor.

3. Dark Sky Weather

Dark Sky Weather ios indir
@cultofmac

Hava durumunu doğru tahmin etmek zor iş. Bir kaynak o gün yağmurlu gösterirken diğer kaynak güneşli gösterebiliyor. Peki, biz hangisine inanmalıyız? Evden çıkarken tüm hava durumu kaynaklarına teker teker bakacak mıyız? İşte, Dark Sky Weather tam olarak burada devreye giriyor. Bu uygulama, içerisinde barındırdığı tüm kaynakları kontrol ederek size en doğru hava durumunu veriyor. Hava durumunu sürekli güncelleyerek size 1 saat sonrasının hava durumunu bile söyleyebilen bu uygulama belki de en iyi hava durumu uygulaması olarak gösterilebilir.

2. Kirakira+

kirakira+ ios indir
@apkgk

Bir fotoğraf düzenleme uygulaması olarak sayılabilecek bir uygulama olan KiraKira’nın asıl fonksiyonu ise görsellere inanılmaz efektler ekleyebilmesi. Parıldayan nesneleri daha parlak  ve canlı hale getirebiliyor, ışıklandırmaları ayarlayarak çok farklı fotoğraflar elde edebiliyorsunuz.

1. Facetune 

ios facetune indir
@BT

Listemizin bir numarasında fotoğraf düzenleme uygulamalarının en yenisi ve en iyisi yer alıyor: Facetune. İster profesyonel bir fotoğrafçı olun ister sadece bir sosyal medya kullanıcısı. Facetune ile çektiğiniz bütün fotoğrafları mükemmelleştirme imkanına sahipsiniz. Yüzünüzle oynayabilir, elmacık kemikleriniz ve kaşlarınızı kaldırabilir, kırışıklıkları yok edebilir, saçlarınızdaki kırıkları ortadan kaldırabilirsiniz. Facetune ile çektiğiniz fotoğraf üzerinde pek çok değişiklik yapabilirsiniz. Fotoğraflar üzerinde istediğiniz düzenlemeleri yapıp onlara rötuş yaparak hepsini birer sanat eserine dönüştürmek isterseniz mutlaka indirmenizi tavsiye ederiz.

İşte tüm bunlar, 2018’in en iyi iOS uygulamaları idi. Kim bilir 2019’da daha nelerle karşılaşacağız. Şimdilik size de bu uygulamalardan daha önce kullanmadıklarınız varsa bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Çeşitli kategorilerdeki bu uygulamalar hayatınızı kolaylaştırabilir ve daha renkli hale getirebilir. 

iOS ile birlikte Play Store da en iyilerini açıkladı. Bu listeyi de incelemek isterseniz 2018’in En İyi Android Uygulamaları yazımızı okumanızı öneririz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar