2018’in En İyi Android Uygulamaları

2018'in en iyi android uygulamaları

Paylaşmayı unutmayın.

2018’in sonlarına yaklaşırken çeşitli platformlar “2018’in en iyileri” listelerini açıklamaya başladı. Bunlardan biri de Google Play. Google Play 2018’in en iyi oyunları ve en iyi uygulamalarını duyurdu. Bizler de daha önceki yazımızda en iyi oyunları sıralamıştık. Şimdi ise sıra 2018’in en iyi android uygulamalarında!

Sıralayacağımız uygulamalar hayatımızı kolaylaştırdı ve şık tasarımları ile bizleri büyüledi diyebiliriz. Boş vakitlerimiz için de iyi birer arkadaş oldular.

Şimdi listeye bir göz atalım!

En İyi Uygulama: Drops: 31 Yeni Dil Öğren

Boş zamanları değerlendirmekte en faydalı andorid uygulama diyebiliriz. Dil öğretmenimiz cebimizde ve her yerde yanımızda daha ne olsun!

Dil öğrenmede temeli sanıyoruz ki kelime öğrenme oluşturuyor. Kelime öğrenmek ise çoğu kez sıkıcı bulduğumuz bir eylem. Peki, sıkıcılıktan ve alışılmışlıktan uzak, adrenalin dolu bir oyunla kelime öğrenebilirsiniz desek? Gözlerinizin parladığını görür gibiyiz. 🙂

Tam da bu noktada Drop, sıkıcılık sözcüğünü bertaraf ediyor; minimalist tasarımı ve mikro oyunlar ile öğrenmenizi kolaylaştırıyor. En eğlenceli yanı ise günde sadece 5 dakikanızı alıyor olması. “İşe yarıyor mu?” derseniz cevabımız kesinlikle!

Halkın Favori Uygulaması: Spotify Music

android Spotify indir

@cms.qz

Halk oylaması ile 2018’in en iyi uygulaması Spotify olmuş. “Nerede olursan ol, müzik yanında!” diyen uygulama telefonlar ve tabletler için ücretsiz olarak sunuluyor. Sevdiğimiz sanatçıları ve albümleri dinlememize izin veren Spotify ile kendi çalma listelerimizi de oluşturabiliyoruz. Ruh halimize göre “Mood” listeleri de mevcut. Çevrimdışı dinleme, şarkı indirme gibi özellikler için uygulamanın ücretli sürümü de bulunuyor.

En Eğlenceli Uygulamalar

“Eğlenceli” sözcüğü zihnimizde “zaman öldürmek” deyimini uyandırabilir ancak aksine bu uygulamalar zamanı en iyi şekilde değerlendirerek yaratıcılığımızı ortaya çıkaracak türden!

VIMAGE – cinemagraph animator & live photo editor

Yağmurlu bir hava, kahvenizin fotoğrafını çektiniz ve onu dumanı tüten bir kahveye dönüştürmek istiyorsunuz. İşte, bu noktada VIMAGE imdadınıza koşuyor. Çıktığınız bir doğa gezisinde enfes bir manzara fotoğrafı yakaladınız ve ona uçan bir kuş eklemek istediniz. Yine en önemli yardımcınız VIMAGE oluyor. Kısacası VIMAGE ile fotoğraflarınıza canlı ögeler ekleyebiliyorsunuz. Deneyin deriz!

No.Draw – Colors by Number ®

Zeka oyunlarını seviyorsanız sayılarla boyama uygulamalarının yılın trendlerinden biri olduğunu bilirsiniz. No.Draw, aynı kulvarda olduğu uygulamalar arasından sıyrılmayı başararak en iyiler listesindeki yerini aldı. Çeşitli temaların yer aldığı resim kitaplığından seçiminizi yaparak boyamaya başlayabilirsiniz. Ya da kendi görselinizi piksel sanatına dönüştürebilirsiniz. Harika!

TikTok 

Musial.ly ve TikTok’un güçlerini birleştirmesi ile küresel bir topluluk, etkileşimli filtreler ve tepkiler gibi yeni özellikler uygulamaya kazandırıldı. Neticede de yeni bir sosyal medya süperstarı ortaya çıktı! Bu uygulama ile müzik (playback), komedi ve dans gibi performansları içeren videoları izleyebilir ya da paylaşabilirsiniz.

Drum Pads – Beat Maker Go 

Hiçbir fikriniz yok ancak DJ’liğe ilgi duyuyorsunuz ya da DJ’lik sizin işiniz ve ondan ayrı kalamıyorsuz? Öyleyse bu uygulama tam size göre! Dums Pads ile ritimlerinizi coşkuyla paylaşabilirsiniz. Dubstep, house, hip hop, vb. ses paketleri arasından seçiminizi yapın ve ardından kare kutucuklara vurun. Böylece önceden tanımlanan ritim döngüsüne sahip örnekleri çalabilirsiniz. Eğlenceli!

IGTV 

instagram igtv

@cdn-image

Instagram’ın bu yıl beğenimize sunduğu bu bağımsız platformda, arkadaşlarımızın ve takip ettiğimiz kişilerin dikey videolarını tam ekran şeklinde izleyebiliriz. En fazla 10’ar dakikalık videolarak üretilebilen platformda içerik üreticiler için bu süre 1 saate kadar çıkabiliyor. Yeni videolar keşfetmekten keyif alıyorsanız, sizin için biçilmiş kaftan!

En İyi Gizli Hazineler

Çok göz önüne çıkmamış ancak gizliden bir hayran kitlesi oluşturan bir uygulamalar!

Unfold — Create Stories 

unfold hikaye oluşturma programı

@sieuthuthuat

Unfold ile fotoğraflarınızı ve videolarınızı akıllı şablonlar ve naif yazı tipleri ile birbirine bağlayabilir, sosyal hikayelerinizle uyumlu şık bir görünüm kazandırabilirsiniz. Hazırladığınız hikayeyi telefonunuza kaydederek dilediğinizde paylaşabilirsiniz. Daha ne olsun!

Just a Line – Draw Anywhere, with AR 

Basit olmasına rağmen şaşırtıcı derecede keyifli olan bu uygulama ile yaşadığınız dünyayı bir tuvale dönüştürerek üzerinde çizimler yapabilirsiniz. Yapmanız gereken ise çok basit: Tek başınıza ya da arkadaşlarınızla çevrenizi beyaz çizgilerle işaretlemek. Sonrasında artırılmış gerçeklikle oluşturduğunuz içeriklerinizi kısa bir video olarak kaydedin ve paylaşın. Kulağa eğlenceli geliyor!

CamToPlan 

Dijital ortamda eviniz için bir mobilya beğendiniz ancak evinizde koymayı düşündüğünüz alana sığıp sığmayacağını kestiremediniz. Bir mezuraya ihtiyacınız var. Ya da durun yok! Çünkü artık ComToPlan var! Bu uygulama ile yatay ve dikey mesafeleri ölçebilirsiniz. Artırılmış gerçeklik sayesinde uzunluk ve yükseklik ölçülerini otomatik olarak belirleyebilir ve düz çizgiler ile işaretleyebilirsiniz.

Filmr: AR Fotoğraflar Kolay Video Düzenleyici 

filmr indir android

@hunted

Beginner seviyesinde olsanız bile Filmr, sunduğu çok sayıda araç ile kaliteli video klipler çekmenize yardımcı olur. Bu uygulamada en sevdiğimiz özellik ise videoları, sosyal ağlar için uygun olan 15 saniyelik kliplere ayırma seçeneği!

Bikoshu 

bikohu indir

@yunusemresahin.

Hayatımızdaki her şey öylesine dijitalleşti ki sipariş vermek de bunlardan biri. İşte Bikoshu, bakkaldan fırına, petshoptan kuru temizlemeye kadar her türlü günlük ihtiyacımızı karşılamamız için imdadımıza yetişiyor. üstelik Alman usulü ödeme seçeneği bile var!

En İyi Kişisel Gelişim Uygulamaları

Fit olmak mı istiyorsunuz ya da yeni bir dil öğrenmek mi? Amacınız ne olursa olsun bu android uygulamalar çıktığınız yolculukta sizlere ilham verecek ve hedefinize ulaşmanıza yardım edecek.

Mimo: Learn to Code

mimo indir android

@getmimo

En ulaşılabilir kodlama öğrenme uygulaması olan Mimo, renkli ve basit bir arayüze sahip. Konuşma dilindeki metinlerle, yalnızca işlemleri ezberlemeniz için değil kavramları anlamanıza yardımcı olarak bilgileri de ayrıntılı bir şekilde veriyor.

Ev Egzersizleri – Ekipmansız

Özellikle yaz aylarına yaklaşırken hepimizi bir fit olma telaşı sarıyor ki kimimiz salonlara akın ederken kimimiz de bu işi kendimiz yapmak istiyoruz. Bu noktada Home Workout karşımıza çıkıyor. Uygulamanın dairesel tarzdaki antremanlarına başlamak da devam etmek de çok kolay! Hangi alana çalışacağınızı seçin ve zorluk seviyenizi belirleyin son olarak da animasyonları çizimler ile sesli ipuçlarını izleyin. Her daim yanımızda olacak harika bir android uygulaması. Basit ve işe yarar!

Sleepo: Rahatlatıcı ses, Uyku 

sleepo indir android

@googleplay

Zarif ve minimalist tasarımı ile Sleepo, rahatlatıcı sesleri dinleyerek uykuya dalmamıza yardımcı oluyor. Yatıştırıcı bir ortam yaratmak için yapmamız gereken tek şey, doğa sesleri ya da beyaz gürültüyü meditasyon araçları ile birleştirmek!

Ultimate Guitar: Chords & Tabs 

@googleplay

Her birimiz hayatımızın bir döneminde gitar çalmaya merak salmışızdır diye düşünüyoruz. Kimilerimiz bu yolda başarılı olmuş kimilerimiz de gitarlarını aksesuar olarak kullanma yoluna gitmiştir. Bu yolda başarılı olanlarımız için bu uygulama oldukça ideal görünüyor. Favori şarkılarınızın akorlarını veya notalarını bas gitarda, gitarda ya da ukulelede çalmak için bu uygulama harika bir müzik kitaplığı sunuyor. Bu kitaplıkta arama yapabilir ve
uygulama ile şarkının YouTube videolarına ulaşabilirsiniz.

En İyi Günlük Yardımcılar

Hayatımızın vazgeçilmezi pratik uygulamalar! Aktivitelerimizi verimli kılıyor ve günlük işlerimizi keyifli hale getiriyorlar.

Tasty 

Buzzfeed’in kendine has, hızlı çekim yemek tarifi videolarını seviyorsanız doğru yerdesiniz! Uygulamadaki adım adım talimatlar ve döngülü videolar ile yemeklerinizi pişirebilirsiniz.

Canva – Ücretsiz Fotoğraf ve Grafik Tasarım Aracı

canva android indir

@googleplay

Şimdi herkes grafik tasarımcı olabilir! Şık logolar, sosyal medya paylaşımları, davetiyeler ve aklınıza gelebilecek tüm grafik tasarım ögelerini kolayca oluşturabilirsiniz. Yazı tipleri, resimler ve düzenlenebilir şablonlar ile çok fazla çaba sarf etmeden ancak sıradan olmayan tasarımlar oluşturabilirsiniz.

Daylio – Günlük, Hatıra Defteri, Ruh Hali İzleyici

Gizli bir günlük tutmak için tek bir satır bile yazmanıza gerek yok! Bir ruh hali seçin ve gün boyu yaptığınız etkinlikleri ekleyin. Ayrıca notlar ekleyebilir, nostaljik bir günlük de oluşturabilirsiniz. Günlük aktivitelerinizle ruh halinizi kaydedip sonrasında istatistiklerinize bakarak ne yaptığınız ve nasıl hissettiğiniz arasındaki bağı görebilirsiniz.

Pedometre – Ücretsiz Adım Sayacı ve Kalori Sayacı 

@googleplay

Yeni çıkan birçok android telefonda adım sayacı bulunsa da telefonunuz bu özelliği desteklemiyorsa bu uygulama tam size göre! Yerleşik sensörünün hassasiyetini kolayca ayarlayarak “ezgersiz modu” ile belirli egzersiz dönemlerinizi takip edebilirsiniz. Kaç kilometre yaptığınızı ve yaktığınız kalorileri takip etmeyi unutmayın!

Facetune – Kusursuz Selfielerin Düzenleyicisi 

Hepimiz doğal bir güzelliğe sahibiz tabii ancak az miktarda dijital rötuş yapmaktan bir zarar gelmez öyle değil mi? Facetune’un ücretsiz olan bu uygulaması ile selfielerinize kolayca filtreler ekleyebilir ya da gözaltı torbalarınıza ufak dokunuşlar yapabilirsiniz. Ufak!

En iyi android uygulamaları listemizin sonuna geldik, 2018’i de bitiriyoruz. Şimdiden mutlu yıllar!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar