2018 Yılında Vizyona Giren En İyi 15 Film

2018 de vizyona giren en iyi 15 film

Paylaşmayı unutmayın.

Boş zamanlarımızı değerlendirebilecek en güzel seçeneklerden bir tanesi de film izlemek değil mi? Özellikle öğrenciler için okulların kapanması ve bunaltıcı sıcakların da bastırdığı şu günlerde ise kesinlikle harika bir alternatif. Biz de sizler için oldukça keyifli bir liste oluşturduk. Listemiz son dönemlerde oldukça popüler olan, yapım şirketi Netflix tarafından beğenimize sunuluyor. İşte, karşınızda 2018 yılının ilk yarısındaki en iyi 15 film!

15. Roxanne Roxanne

@netflix

IMDb Puanı: 6.1

Tür: Dram, Müzik

Oyuncular:  Chanté Adams, Mahershala Ali, Nia Long, Elvis Nolasco

Yönetmen: Michael Larnell

80’li yılların başında, zor bir hayat yaşayan Roxanne Shante; hip hop müziğinde efsane olmak adına, müzik kariyerinde emin adımlar atmaya başlar. Queensbridge’nin tehlikeli sokaklarından, kendisini ve ailesini kurtarmaya çalışan Roxanne; yaşadığı olumsuzlukları, kendine has üslubu ile şarkı sözleri haline getirir. Kısa süre içinde müzik otoriteleri tarafından fark edilen Roxanne; ilk albümünü piyasaya sürdüğünde, henüz 15 yaşındadır.
Michael Larnell’ın yönetmen ve senaristlik görevlerini üstlendiği film; zorluklarla mücadele etmekten kaçınmayan sinema severler için görülmesi gereken filmlerden biri olarak öneriliyor.

Filmin Fragmanına Buradan Ulaşabilirsiniz.

14. Oyun Gecesi (Game Night)

@newlinecinema

IMDb Puanı: 7.0

Tür: Komedi, Aksiyon

Oyuncular: Jason Bateman, Rachel McAdams, Kyle Chandler, Billy Magnussen

Yönetmen: John Francis Daley ve Jonathan Goldstein

Mark Perez’in kaleme aldığı Oyun Gecesi, Max’in ve Annie’nin çift arkadaşlarıyla düzenledikleri bir oyun gecesinde başlarından geçenleri konu ediniyor. Max’in karizmatik kardeşi Brooks (Kyle Chandler), bir sahte oyun hazırlarken sahte haydutlarla bir senaryo yaratır. Ancak tam da oyun başladığında ve Brooks kaçırıldığında işler sarpa sarar. Kaotik bir gece sırasında, her olayın onları beklenmedik bir sürprize sürüklediği arkadaşlar, kendilerini boylarını aşan bir işte bulur. Kuralların, sayıların ve tüm oyuncuların kim olduğuna dair kimsenin fikrinin olmadığı bu durumda ya hiç olmadığı kadar eğlenecekler ya da oyun bitecek.

Filmin Fragmanına Buradan Ulaşabilirsiniz.

13. Gemini

@neon

IMDb Puanı: 5.7

Tür: Gerilim

Oyuncular: Lola Kirke, Zoë Kravitz, John Cho, Greta Lee

Yönetmen: Aaron Katz

Başından sonuna kadar gerilimle gizemi bir arada ve yüksekte tutan Gemini, Los Angeles’ta sinema endüstrisinin tam ortasında geçen bir cinayet filmi, muzip bakışını hiç kaybetmeyen bir kara film. Dünya prömiyerini SXSW film festivalinde yapan Gemini, asistanlığını yaptığı genç Hollywood yıldızı öldürülünce baş şüpheli sayılan Jill’i izliyor. Jill, bir yandan kendini temize çıkarmak için katili bulmaya çalışırken bir yandan da sinema dünyasını saran kirli ilişkilere denk geliyor. Her anında önemli bir ayrıntı ve komplo gizli Gemini, hem eğlenceli hem heyecanlı bir seyirlik.

Filmin Fragmanına Buradan Ulaşabilirsiniz.

12. The Ritual

@netflix

IMDb Puanı: 6.3

Tür: Korku

Oyuncular: Rafe Spall, Arsher Ali, Robert James-Collier, Sam Troughton

Yönetmen: David Bruckner

Yakın arkadaşlarının üzücü ölümünün ardından bir araya gelen üniversiteden dört eski arkadaş, İskandinavya’nın el değmemiş doğasında yürüyüşe çıkarlar. Fakat yanlış bir dönüş, onları İskandinav efsanelerindeki karanlık ve gizemli ormanlara yönlendirir. Ormanda var olan kadim bir bela dört arkadaşın her hareketini takip ediyordur.

Filmin Fragmanına Buradan Ulaşabilirsiniz.

11. Sessiz Bir Yer (A Quiet Place)

@paramountpictures

IMDb Puanı: 7.8

Tür: Gerilim, Korku

Oyuncular: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds, Noah Jupe

Yönetmen: John Krasinski

2018’in belki de en çok beklenen korku filmlerinden biri olan ve modern bir korku-gerilim hikayesi olan Sessiz Bir Yer, avını sesle bulan gizemli yaratıkların, dört kişilik bir ailenin hayatını tehdit etmeye başlayınca bu ailenin yaşamlarını sessiz şekilde sürdürmek zorunda kalışlarını anlatıyor.

Filmin Fragmanına Buradan Ulaşabilirsiniz.

10.  Yolcu (The Commuter)

@studiocanal

IMDb Puanı: 6.3

Tür: Gerilim, Aksiyon

Oyuncular: Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Jonathan Banks

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

Yönetmen Jaume Collet-Serra ile Liam Neeson’ın dördüncü defa birlikte çalıştıkları The Commuter, her gün işine gidip gelen ve kazandığı az para ile ailesini geçindirmeye çalışan Michael’ın, bir gün bindiği trende bir kadınla karşılaşmasıyla birlikte hayatını tehlikeye atmasını anlatıyor. Bu gizemli kadın, Michael’a 100.000 dolarlık bir teklif sunar ve bunun karşılığında bu trene ait olmayan birisini bulmasını ister. Ve eğer Michael bu kişiyi bulamazsa trendeki herkesin hayatı tehlikeye girecektir.

Filmin Fragmanına Buradan Ulaşabilirsiniz.

9. Ayin (Hereditary)

@palmstarmedia

IMDb Puanı: 7.7

Tür: Korku, Dram

Oyuncular: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro

Yönetmen: Ari Aster

Film, annesini kaybeden iki çocuk annesi Annie Graham’ın ve ailesinin üzerine kuruluyor.  Annie’nin ölen annesinin farklı bir durumu vardır. Annesi daha önceleri birçok psikolojik rahatsızlığa bağlı travmalar geçirmiş bir kadındır ve bu durumu yaşadığı sürece kızı Annie’ye de geçirmiş durumdadır. Ayrıca daha sonraları öğreneceğimiz esrarengiz bağlantıları da mevcut. Ölen büyük anneden sonra aile karanlık bir buhrana girer ve bu ölüm başka felaketleri de getirir.

Filmin Fragmanına Buradan Ulaşabilirsiniz.

8. Saplantı (Unsane)

@newregencypictures

IMDb Puanı: 6.5

Tür: Gerilim

Oyuncular: Claire Foy, Joshua Leonard, Jay Pharoah, Juno Temple

Yönetmen: Steven Soderbergh

Saplantı, problemli geçmişinden kaçmak için doğup büyüdüğü yerden ayrılıp başka bir şehre gelen ve burada kendine yeni bir hayat kurarak işe başlayan genç bir kadının, gönülsüzce destek almak için geldiği bir akıl hastanesinde, korkulu rüyası olan “stalker”ı ile karşılaşması ve bu yaşadıklarının gerçek mi yoksa hayal mi olduğunu anlamlandırmaya çalışması sürecini ekrana taşıyor.

İlginç bir ayrıntı olarak filmin tamamının iPhone ile çekildiğini belirtelim.

Filmin Fragmanına Buradan Ulaşabilirsiniz.

7. Stalin’in Ölümü (The Death of Stalin)

@ifcfilms

IMDb Puanı: 7.2

Tür: Tarih, Dramatik Komedi

Oyuncular: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Jason Isaacs, Michael Palin

Yönetmen: Armando Lannucci

Film, acımasız diktatör Joseph Stalin’in (Adrian McLoughlin) ‘ülkeyi mahvettiğine dair’ kendisine gönderilen kötü bir notu okuyup gülmeye başladığı ve aniden geçirdiği beyin kanaması sonucu yere yığıldığı 1953 yılının Moskova’sında geçiyor. Olaydan sonra Stalin’in odasına ilk gelen danışmanlarından Lavrentiy Beria (Simon Russell Beale) olur. Beria’dan sonra odaya giren Georgy Malenkov’un (Jeffrey Tambor) paniği, Beria’nın zayıf iradeli Malenkov’u bir kukla olarak kullanarak kendisini Stalin’in yokluğunda kumandanlık yapmaya sevk eder. Daha sonra odaya sırasıyla Nikita Khrushchev (Steve Buscemi), Vyacheslav Molotov (Michael Palin) ve Lazar Kaganovich (Dermot Crowley) gelir. Ne yapacaklarını bilmeyen bu koca adamlar, bir an evvel doktor getirilmesini emreder. Ancak Stalin’in ülkenin en iyi doktorlarını öldürttüğü ya da siyasi kamplara gönderdiği gerçeğiyle yüzleştiklerinde işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alır.

Filmin Fragmanına Buradan Ulaşabilirsiniz.

6. Zama

@bananeirafilmes

IMDb Puanı: 6.9

Tür: Dram, Tarih

Oyuncular: Daniel Giménez Cacho, Lola Dueñas, Matheus Nachtergaele, Juan Minujín

Yönetmen: Lucrecia Martel

Arjantin’in en önemli edebi yapıtlarından kabul edilen, Antonio di Benedetto’nun 1956 tarihli aynı adlı varoluşçu romanından beyazperdeye uyarlanan film, İspanya’nın sömürgesi olduğu 18. yüzyılda Paraguay’da geçiyor. Köpek Günleri ve Başsız Kadın ile tanıdığımız Lucrecia Martel, Diego de Zama’nın günümüz çağdaş toplumunda yaşanan sorunlara yakın bulduğu bunalımını olağanüstü güzellikteki Güney Amerika manzaraları fonunda sorgulayarak bize sunuyor.

Filmin Fragmanına Buradan Ulaşabilirsiniz.

5. Kara Panter (Black Panther)

@marvelstudios

IMDb Puanı: 7.5

Tür: Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu, Fantastik

Oyuncular: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira

Yönetmen: Ryan Coogler

Captain America: Civil War ile Marvel Sinematik Evreni’ne giriş yapan Black Panther’ın solo filmi, Wakanda Kralı babasının ölümünden sonra tahta geçmek ve kral olarak gerçek yerini almak üzere Afrika’daki yuvasına dönen T’Challa’nın hikâyesini konu ediniyor.

Güzel bir ayrıntı olarak Marvel’in siyahi bir karakter ile önemli bir adım attığını söyleyebiliriz.

Filmin Fragmanına Buradan Ulaşabilirsiniz.

4. Yok Oluş (Annihilation)

@netflix

IMDb Puanı: 7.0

Tür: Bilim Kurgu, Gerilim

Oyuncular: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez, Tessa Thompson

Yönetmen: Alex Garland

Film, farklı bilim dallarında uzmanlaşmış beş kadın araştırmacının, dünya üzerinde var olan ve içerisine giren insanların geri dönmediği bir tür biyolojik alanı araştırmalarını konu alıyor. Genel yapısı itibariyle film, bizlere dramla karışık fantastik bir macera vadediyor.

Filmin Fragmanına Buradan Ulaşabilirsiniz.

3. First Reformed

@a24

IMDb Puanı: 7.7

Tür: Dram, Gerilim

Oyuncular: Ethan Hawke, Amanda Seyfried, Cedric Kyles, Victoria Hill

Yönetmen: Paul Schrader

Paul Schrader’ın senaryosunu da yazdığı First Reformed, askere kaydolması için cesaret verdiği oğlunun ölümüyle yıkılan, eski asker bir rahibin, genç bir kadın ve onun radikal çevreci kocasının ona bir şey danışmak için gelmesiyle birlikte, inancını iyiden iyiye sorgulamaya başlamasının konu edildiği bir dram ve gerilim filmi.

Filmin Fragmanına Buradan Ulaşabilirsiniz.

2. The Rider

@sonypictures

IMDb Puanı: 7.7

Tür: Dram

Oyuncular: Brady Jandreau, Tim Jandreau, Lilly Jandreau, Cat Clifford

Yönetmen: Chloé Zhao

The Rider, bir genç adamın geçirdiği travmanın ardından eski hayatına dönmeye çalışırken yaşadıklarının hikayesi. Geçirdiği bir travma sonucunda eski hayatına geri dönmeye çalışan bir kovboyun hikayesinin anlatıldığı filmin başrolünde de kovboyun kendisi yer alıyor.

Filmin Fragmanına Buradan Ulaşabilirsiniz.

1. Hiçbir Zaman Burada Değildin (You Were Never Really Here)

@amazonstudios

IMDb Puanı: 6.9

Tür: Gerilim, Dram

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Ekaterina Samsonov, Alex Manette, John Doman

Yönetmen:  Lynne Ramsay

Listenin zirvesinde ise adından oldukça söz ettiren, Hiçbir Zaman Burada Değildin var. Cannes Film Festivali’nde, En İyi Senaryo Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ile dönmüş olması da bunun önemli nedenlerinden. Yazar Jonathan Ames’in aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin konusunda ise kısaca şöyle bahsedelim:

Mesleğinde birkaç yaşama yetecek kadar şiddet ve vahşet gören Joe, mesleğini geride bırakmıştır. Travmalarının üstesinden gelemediği hayatını, seks ticareti için kaçırılan küçük kızları kurtararak idame ettirmeye başlamıştır. Yozlaşmış bir New York senatörünün kızını kurtarması için kiralandığı gün ise kendini beklemediği kadar büyük bir komplonun içinde bulur. Joe’nun az sayıdaki arkadaşı ortadan kaybolurken Joe, kendisini öldürmek isteyen düşmanlarıyla karşı karşıya kaldığını ve onlarla savaşmadan asla kurtulamayacağını fark eder.

Filmin Fragmanına Buradan Ulaşabilirsiniz.

Birbirinden farklı türlerde, dikkat çekici ve beğeneceğinizi düşündüğümüz, en iyi 15 film sizler için bu listede bir araya getirildi. Umarız keyifle izlersiniz.

İyi seyirler!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar