2018 Stratejilerini Şekillendirecek 5 Pazarlama Trendi

2018 pazarlama trendleri

Paylaşmayı unutmayın.

Sizce 2018 işletmeniz için nasıl şekillenecek? Bunu merak ediyor musunuz? Merak ettiğinizi biliyoruz. Rakiplerinizin önüne geömenizi sağlayacak stratejileri de bilmek istersiniz sanıyoruz? Öyleyse size bir sır veriyoruz: 2018’de pazarlama stratejilerinizi şekillendirmek için dikkat etmeniz gereken 5 trend!

Bu 5 trend aşağıdaki anahtar sözcükler etrafında şekilleniyor:
1 – Yapay zeka
2 – Viral içerik
3 – Kişiselleştirme
4 – Öncelikle mobil
5 – Influencer Pazarlama

Zihninizde şekillenmesi açısından anahtar sözcükleri verdikten sonra isterseniz detaylara bir göz atalım. Başlıyoruz!

1 – Yapay Zeka

pazarlamada yapay zeka kullanımı

@Comfreak

İster PPC reklamcılık, ister AI desterkli içerik ister otomatik görsel tanıma veya herhangi bir şey için yapay zeka hep yanınızda olacak. Teknolojik araştırma şirketi Gartner’ın verilerine göre gerçekten de konuşmalarımızın %30’una 2018 yılında da makineler yardım etmeye devam edecek. Yapay zeka I am Legend” demeye devam ediyor. Anlayacağınız kaçış yok!

2 – Viral İçerik

viral içerik nasıl üretilir

@kathrynaragon

Pazarlama ekipleri, yıllardır ünlü olmalarını sağlayacak epik bir viral içerik üzerinde düşünmeye devam ediyor. Her zaman trend bir hedef olacaktır. Sosyal medya ile sanki bu durum artık kaçınılmaz bir hal almış durumda.

3 – Kişiselleştirme

pazarlamada kişiselleştirmenin önemi

@stux

Bir blog, tweet, Facebook yayını veya Instagram fotoğrafı, kişiselleştirilmişse veya gönül tellerinizi titreştiriyorsa, yayınlanan içerik paylaşılacak ve 2018’de daha çok beğenilecek demektir. Pazarlama jargonunu bir kenarı bırakıp müşterilerinizin kişisel markanızla bağlantı kurmasına izin verin. Kısacası samimi olun!

4 – Öncelikle Mobil

mobil pazarlama stratejileri

@FirmBee

Küresel pazar istihbarat firması IDC verilerine göre 2016 yılına kadar 3 milyardan fazla insan İnternet’e erişebildi. Bu 3 milyarın 2 milyardan fazlası ise İnternet’e erişmek için mobil cihazlarını kullandı. Şirketiniz mobil evrene pazarlama yapamıyorsa şapkanızı önünüze koyun ve önceliklerinizi tekrar düşünün. Veriler yalan söylemez!

5 – Influencer Pazarlama

influencer marketing nedir

@Donations_are_appreciated

Influencer pazarlama her zaman var olagelmiştir, ancak 2018’de mikro influencerlar popülerlik kazanmaya devam edecektir. Belirli nişleri olan mikro influencerlar hakkında bir şey araştırırsanız onların, yerleşmiş makro influencerlara göre yayınlarına yorum kazanma olasılıklarının 4 kat yüksek olduğunu görürsünüz. Sanıyoruz burada da samimiyet ön plana çıkıyor. Nitekim tüketiciler kendilerine hizmet veren markalar ile bağ kurmayı seviyor.

Bu 5 maddeyi aklınızın bir köşesine yazmanız hatta başucu kitabı haline getirip bu konular üzerine daha çok düşünmeniz mutlaka işe yarayacaktır. Düşünüp bir baktığımızda tüm bu sayılanların gerçekten de hayatımızda yer edindiğini çok rahat göreceğiz. Eminiz ki işinize yarayacaktır.

2018 Sosyal Medya Pazarlama Stratejileri – İnfografik ve 2018’in Pazarlama Trendleri Neler Olacak? yazılarımız da mutlaka ilginizi çekecektir.

Şimdiden kolaylıklar!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar