2018 Dijital Dönüşüm Trendleri

2018 Dijital Dönüşüm Trendleri

Paylaşmayı unutmayın.

Son zamanlarda sıklıkla duyduğunuz dijital dönüşüm kavramının ne olduğunu merak ediyorsanız ve dijital dönüşümün 2018 yılında bizi neler ile karşılayacağını öğrenmek istiyorsanız şu anda doğru yerdesiniz demektir.

Dijital Dönüşüm Nedir ?

Dijital dönüşüm; kurumların, markaların ve yapıların dijital zamana ayak uydurmak için organizasyonel yapılarından başlayarak tüm süreçlerini ve iş yapış şekillerini yeni dünya teknolojilerini kullanarak yeniden organize etmesidir.

Tüm süreçlerin sonucunun müşteriye çıktığı bir yapıda artık müşteriye hizmeti ulaştırmaktan çok onu heyecanlandıracak bir yol ile hizmeti sunmak çok daha önemli bir hale geldi. Çok basit bir örnek ile açıklamak gerekirse, eskiden bir eşya kataloğu e-posta ile müşteriye iletilir ve ürünler müşteriye sunulurdu. Şimdi uçsuz bucaksız bir sanal dünyada istediği eşyayı evinin salonuna koyabilecek bir gücün olduğu bir dünyadan bahsediyoruz. Veya evinin duvarını cep telefonu üzerinde istediği renge çevirerek görebileceği bir teknolojiden bahsediyoruz. İşte bu teknolojik devrime hep beraber bizzat şahit oluyoruz ve dijital okun çoktan yaydan çıktığını görüyoruz.

2018 Dijital Dönüşüm Trendleri

@billetto

2018 yılında dijital dönüşüm trendleri neler olacak ?

Mesajlaşma Uygulamaları

Whatsapp ile başlayan mesajlaşma uygulamalarının yükselişi devam edecek. Organizasyonlar için Slack tarzı uygulamalar ile de daha ayrıntılı ve efektif bir biçimde mesajlaşma uygulamalarına sahip olacağız.

Artırılmış Gerçeklik

@roadtovr

Özellikle pazarlama ve reklam sektöründe öne çıkan artırılmış gerçeklik ile sanal nesnelerin gerçek görüntüler üzerine yerleştirilmesi sayesinde müşteri-ürün iletişimi bir çok markanın hizmetinde yer alacak.

Sanal Paralar

Kripto Para Nedir?

@gkmit

Dijital para birimi olarak kabul edilmeye başlayan sanal paralar, devletlerin de bu konuya dahil olmasıyla daha çok hayatımıza girecek. En popüleri olan Bitcoin dışında daha bir çok sanal para birimi de bilinirliğini arttıracak.

Yapay Zeka

@yicaiglobal

Bir çok platformda kullanılan yapay zeka sayesinde öğrenen makineler hayatımızı kolaylaştırmaya ya da bize daha yakın bir dijital dünya yaratmaya devam edecekler.

Live Streaming

@mashable

Video yayınlarının daha popüler olduğu, insanların artık görsel olarak daha çok ön planda olduğu, daha cesur olduğu bir dönemin zirvesini yaşayacağız.

Kısa Süreli Video İçerikler

@stickermule

Snapchat, Scorp, Instagram Stories gibi uygulamalar ile yayılan kısa süreli içerik kavramı sosyal medyaya yön vermeye devam edecek. Markaların da bu kapsamda yolunu nasıl alıp neresinde yer bulabileceğini göreceğiz.

Chatbots

@digitaltrends

Dijital dünyada izleniyoruz ve tabi ki hareketlerimiz bir anlam ifade ediyor. Chatbotlar ile artık iletişim kurabileceğimiz akıllı robotlar hayatlarımızda daha çok yer alacak. Amazon Echo, Google Home Assistant buna en güzel örnekler.

Fijital Pazarlama

Geleneksel medya pazarlaması ile dijital medya pazarlamasının yani fiziksel ile dijital deneyimlerin harmanlanması anlamına geliyor. Fijital pazarlama sayesinde fiziksel dünya ile dijital dünya arasında bir köprü kurarak müşteri ile markanın etkileşimleri yeni yöntemler kazanacak.

Dijital dönüşüm artık bir terimden ibaret değil ve ciddi bir zorunluluk. Ayak uyduranların yaşayacağı, uyduramayanların yok olma tehlikesiyle karşılaşabileceği hayati bir zorunluluk.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar