2017’de Snapchat’in Pazarlamaya Olası Etkileri

Paylaşmayı unutmayın.

Günümüzün popüler uygulamalarından Snapchat, 150 milyonun üzerinde kullanıcı sayısıyla kuşkusuz sosyal mecraların vazgeçilmezlerinden birisi oldu. Fakat sektördeki çoğu kişi henüz uygulamayı nasıl kullanacağı konusunda bilgi sahibi değil.

Genel olarak Snapchat denildiğinde akla öncelikle filtreler geliyor. Filtreler ile değiştirilen selfieler 24 saatliğine takipçilerle paylaşılıyor. Hatta markaların hesaplarından ürün paylaşımları dahi yapılabiliyor.

DELMONDO adlı video analizi yapan yazılım platformu, Snapchat hakkında veri grafikleri ortaya koyarak uygulamanın pazarlama ve reklam alanında nasıl kullanılacağı konusunda ipuçları sundu.

Bu veri grafikleri Snapchat’in kullanıcıya canlı etkinliklere direkt erişim imkanı sağlaması bakımından gerçek zamanlı sosyal medya pazarlaması için ideal bir platform olduğunu belirtti.

Grafiklere göre, Snapchat’in müşteri kullanımına sunduğu en pahalı takdimi 40.000$ ile uygulama içinde bulunan ”Keşfet” bölümü.

Bununla beraber uygulama, sponsorlu konum filtreleri, sponsorlu lensler ve 3V reklam duyuruları gibi birkaç farklı reklam ürünü daha sunuyor.

İşinizi Snapchat ile nasıl destekleyebileceğiniz konusunda daha fazla bilgi için aşağıda sunulan veri grafiklerine göz atabilirsiniz.

sosyal medya pazarlaması

Snapchat, 24 saatlik görsel paylaşımlarında ilk olarak piyasaya çıkmış olsa da şu an, Instagram ve Facebook gibi platformlar da “hikayeler” kısımları ile Snapchat ile aynı hizmeti kullanıcılarına sunmaktadırlar. Hatta bu platformlar da filtreler kullanma olanağını kullanıcıya tanıyor. Bazen bazı uygulamalar piyasaya ilk geleni bitirir bazen ise yüceltir. Bu noktadan sonra Snapchat’in popüleritesinin azalıp azalmayacağını birlikte göreceğiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar