2016’nın En İyi Super Bowl Reklamları

Paylaşmayı unutmayın.

Super Bowl, ABD’de her yıl düzenlenen Amerikan futbolu ligi National Football League’in şampiyonluk maçıdır. Her yıl milyonlarca kişi tarafından izlenen bu maç, öyle bir maçtır ki insanlar şenlik havasındadır; hayat resmen eğlenmek için durdurulur. Fakat bizim Super Bowl’da asıl ilgimizi çeken şey, maç aralarında gösterilen Super Bowl reklamları. Super Bowl maçlarını belirtmek için oynandığı yıl yerine Roma rakamları kullanılır. Bu maç ile önceki yılın yaz aylarında başlamış olan sezon sonlanır.

Geçtiğimiz sene oyunun kendisi pek doyurucu olmasa da Super Bowl 50 reklamları izleyenleri hayal kırıklığına uğratmadı. Güldüler, eğlendiler, mutlu oldular ve üzüldüler. Hatta geçen yılki Super Bowl reklamlarında bazen çok istemedikleri sahnelere de tanık oldular. (İştahla cipslerini yiyip oyunu seyrederken nasırlı tırnak ve bağırsak problemi reklamları görmek pek hoş değildi sonuçta!) Fakat sahadaki hareketlilik sıkıcı olmaya başladığında, düzinelerce reklam tüm seyircileri yeniden ekranlara kilitlemeyi başardı.

İşte karşınızda Super Bowl 2016’nın en iyi reklamları:

1.Wix.com

Wix.com kendi websitenizi yaratmanıza olanak sağlayan kolay ve ücretsiz bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Eğlenceli, zeki, ilgi çekici ve akılda kalıcı reklam, sevimli Kung Fu Panda 3 karakterleriyle gönlümüzde yer ediniyor. Zaten bizi asıl etkileyen şey, Wix’in kullandığı zekice tasarlanmış 30 saniyelik bir hikaye kurgusuyla ürünün faydalarını açıkça anlatabilmesi oldu. Wix.com, ardışık 2 yıldan beri muhteşem Super Bowl reklamlarına imza atıyor ve duyduğumuza göre Super Bowl LI(2017)’ye de damgasını vurmak için geliyor! Göster kendini, Wix!

2. NFL – Super Bowl Bebekleri Korosu

NFL, Budwiser ya da Mountain Dew gibi geleneksel bir Super Bowl reklamcısı olmasa da, Super Bowl 50 anısına çektikleri video tek kelimeyle o kadar harikaydı ki kendimizi videoyu tekrar tekrar izlemekten geri alamadık!

Video şu şekilde başlıyor : ‘’Elde edilen bilgilere göre, her Super Bowl galibiyetinden 9 ay sonra kazanan şehirlerdeki doğum oranları artıyor.’’ ve farklı yıllarda doğan Super Bowl bebekleri hep bir ağızdan koro şeklinde şarkı söylüyorlar. 2017 Kasım’ına doğru kaç çifti farklı sürprizler bekliyor olacak kim bilir.

3.Doritos “Ultrasound”

Doritos geçen senenin kazananlarını açıklamadan çok önce biz Peter Carstairs tarafından hazırlanan ‘’Ultrasound’’ reklamının favorimiz olduğunu belirtmiştik bile. Hatta haddimize olmayarak bu reklamın Super Bowl’un gelmiş geçmiş en iyi reklamları arasında olduğunu düşünmekteyiz.

4.Audi “Commander”

Audi Super Bowl 2016 için unutulmaz, dokunaklı ve sevimli bir reklam yaratmayı başardı. Aslında reklam, hayata dair motivasyonunu kaybeden eski bir astronotun hikayesinde kendimizden bir şeyler bulmamızı sağlamasıyla oldukça basit ve etkili. Tabiki tüm bu mutsuzluk, oğlunun,‘’komutan’’ı yeni R8’le tanıştırmasına kadardı. Filmdeki Bowie müziği ise mesajı tam anlamıyla hissetmemizi sağladı. Neredeyse kaldırabileceğimizden bile fazlasıydı!

5.Mountain Dew Kickstart “#PuppyMonkeyBaby”

İyi bir Super Bowl reklamı mı yapmak istiyorsunuz? Yavru köpekleri, maymunları veya bebekleri kullanmayı deneyin. Herkesin haftalarca konuşacağı bir Super Bowl reklamı mı yapmak istiyorsunuz? Bu üçünü birden kullanın! #PuppyMonkeyBaby diye adlandırılan The Mountain Dew Super Bowl reklamı bize üç’ün birden iyi olduğunu kanıtladı. Bilirsiniz; tazelik, enerji ve kafein..Tıpkı yavru köpekler, maymunlar ve bebeklerin kombinasyonu gibi.. Eğlenceli bu reklamı izledikçe daha da güzelleştiğinin farkına varacaksınız.

6.Amazon.com

Ünlüler? Tamam! Mizah? Tamam! Yeni bir ürünle ilişkilendirme? Tamam! Futbol bağlantısı? Tamam!

Amazon ilk Super Bowl reklamıyla gerçekten şov yaptı. Amazon’un Super Bowl 2016 reklamı ‘’The Echo’’ diye bilinen ve sesle kontol edilebilen çevrimiçi hoparlör Alexa’yı bize tanıtıyor. Kısacası bu şimdiye kadar gördüğümüz en iyi parti hilesi. Keşke Alec Baldwin’in Super Bowl eğlencesine nasıl davetli olabileceğimizi biz de bilseydik!

7.Mini

Bu reklam filminde küçüçük bir araba, güçlü, Super Bowl’a yaraşır bir mesaj taşıyor. Mini Super Bowl reklamıyla şirket, kendi arabalarıyla ilişkilendirilen basmakalıp düşüncelere ve önyargılara karşı güçlü bir öz farkındalık sergiliyor. Fakat bundan da fazlası var; güçlü cast kadrosuyla reklam, üzerimize yapıştırılan etiketleri küçümseyip kendimizin farkına varmamız konusunda bizleri cesaretlendiriyor. Sürdüğümüz araçtan bağımsız olarak kalbimizde taşımamız gereken bir mesaj veriyor: ‘’Bu araba, onu nasıl adlandırdığınızı umursamıyor! Etiketleri küçümseyin!’’

8.Honda

Honda, 2017 Ridgeline kamyonu tanıtan eğlenceli reklamıyla Super Bowl 2016’da üne kavuştu. Reklamı izlerken herkes Queen’in “Somebody to Love” şarkısına eşlik etti, çiftlik hayvanları bile!

9.Hyundai “First Date”

Aşırı korumacı bir babanız mı var? Cevabınız “evet” ise bu reklamda kendinizden bir şeyler bulacağınız kesin. Bizi hem güldüren hem de biraz tedirgin eden videonun sonunda “Araba Bulucu”nun ne kadar dahiyane olduğu kanısına vardık!

10. TurboTax

TurboTax, Big Game bu fantastik Super Bowl reklamını yayınlayana kadar bekledi ve bizim de beklediğimize değdi! Değerli ve saygıdeğer Anthony Hopkins bu reklamda kelimenin tam anlamıyla bir yıldız gibi parlıyor. Fakat merak etmeyin, size bir şey satmaya çalışan bir reklam değil bu. Bu reklam daha çok bir kamu hizmeti duyurusu gibi : TurboTax ile vergilerinizi ücretsiz dosyalayabilirsiniz!

11.Skittles “The Portrait”

Skittle’ın eğlenceli Super Bowl reklamında Steven Tyler, “Dream On” şarkısında kendi portresiyle yarışarak muhteşem bir işe imza attı. Gökkuşağı renklerindeki o şekerlemelerle Steven Tyler portresinden daha iyi ne yapılabilirdi ki? Yaratıcı, eğlenceli ve lezzetli! Biz ona bayıldık!

Bonus:

Türk Hava Yolları’nı da bu listede görmek sizi şaşırtmaz mıydı? En iyiler arasına giremese de THY’nin yeni uçuş rotası Gotham’dan bahsettiği bu Super Bowl reklamı bizi gururlandırmaya yetiyor!

Kaynaklar:

http://www.superbowlcommercials.co/best-commercials/best-2016-super-bowl-commercials/

https://tr.wikipedia.org/wiki/Super_Bowl

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar