20. Yüzyılın En İyi 10 Global Reklam İkonu

Paylaşmayı unutmayın.

Bir resim ya da bir fotoğraf çoğu zaman en etkili iletişim biçimi olarak karşımıza çıkar. Usta reklamcıların verdiği derslere baktığımızda ilk öğüt “Anlatmaya çalışma, göster!” dir. Bu durum markalaşma sürecinde fark edilmiş olmalı ki birçok marka belirli sembol ve simgelerde akılda kalıcılığı zorlamıştır. Bazen bir resim bir kelimeye bedeldir. Düşünürsek trafik işaretleri, ikaz simgeleri okuma yazma bilmeyen ya da başka bir dil konuşan kişiler tarafından da anlaşılıyor ve global olarak her yerde kullanılabiliyor. Dolayısıyla bir markanın da global düzeyde fark yaratması için bazı resimlere ihtiyacı olduğunu söylemek mümkün.

20. yüzyılda, özenle çizilmiş karakterler ile küçük ancak kendi alanlarında baskın markalar haline gelen işlerin kişilikleri oluşturuldu. En ünlü reklam simgelerinin çoğu, bir ajansın beyin fırtınasıydı: Chicago merkezli Leo Burnett Co… Tüm zamanların en etkili simgesi olan Marlboro Man dahil olmak üzere, çok popüler karakterlerin kullanımıyla marka oluşturma konusunda uzmanlaşıldı.

20. yüzyılın en iyi 10 reklam ikonunun listesi, pazardaki en güçlü rezonansa sahip olan görüntüleri tanır. Kriterler, etkinlik, uzun ömür, tanınabilirlik ve kültürel etkileri içerir…

Şimdi reklam sektörünün altın çağına gidelim ve 20.yüzyılın en iyi reklam ikonlarına birlikte bakalım!

1. Marlboro Man

@nymarketing

2. Ronald McDonald

@nivervega

3. Michelin Man

@motortorque

4. Nesquik Bunny

@cargocollective

5. Milka Purple Cow

@picssr

6. Pringles Man

@YouTube

7. Mr. Muscle

@campaign

8. Chester Cheetah

@TheBlast

9. Haribo Golden Bear

@AnnaSevastidou

10. Energizer Bunny

@JesusNameNews

Peki sizin favori marka ikonunuz hangisi? Yorumlarda fikirlerinizi belirtmeyi unutmayın…

Markaların oluşum süreçleri ilginizi çekiyorsa En Popüler Markaların Logo Hikayeleri yazımızı da okumanızı öneririz.

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar